FUTBOL DÜNYASININ DEPREM BÖLGELERİNE YAPTIĞI YARDIMLAR

           FUTBOL DÜNYASININ DEPREM                  BÖLGELERİNE YAPTIĞI YARDIMLAR        
                                                      


 Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan deprem felaketi sonrası futbol dünyası maddi ve manevi yardımlarına devam ediyor.Aralarında İngiltere,Almanya ve İtalya gibi majör liglerinde bulunduğu pek çok ülkenin futbol federasyonu yardım kampanyası başlatmış durumda.Bu yardımların yanı sıra dünya çapında tanınmış pek çok futbolcunun yaptığı yardımlarda devam etmektedir.


Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan deprem felaketi;

Ülkemizde ise futbol federasyonumuz ve spor kulüplerimizin  zaman zaman birlikte yürüttüğü yardımlar bulunmaktadır. Bunun yanında milli futbolcularımızın ve ülkemizde bulunan pek çok futbolcunun yapmış olduğu yardımlarıda göz ardı etmemek lazım.Şüphesiz bu yardımların başında milli futbolcumuz Merih Demiral'ın başlattığı ve dünyaca ünlü birçok futbolcunun formasını bağışladığı"forma bağışı " kampanyasına değinmeden geçmek olmaz.Şimdiye kadar satışa sunulan pek çok formanın satışı gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmektedir.Kampanyadan toplanılıcak paranın tamamı AHBAB DERNEĞİ ve AFAD ekiplerine aktarılıcaktır.


Yapılan yardımların yanı sıra Türkiye'deki deprem felaketine duyarsız kalan veya gerekli duyarlılığı göstermeyen spor kulüpleri ve fubolcularda mevcuttur.                                            Bunların başında Hollanda futbolunun köklü kulüplerinden olan AJAX F.C kulübü gelmektedir. AJAX F.C kulübü Hollandadaki kulüplerin maçlarda takım kaptanlarının Türkiye/Suriye 'deki depremzedelere destek vermek için taktığı pazubandı AJax kulübü takım kaptanı olan Duśan Tadıć'in  takmasına izin vermeyerek depreme ve depremzedelere olan duyarsızlığını göstermiş durumda bunun yanı sıra,dünyaca ünlü Süperstar Cristiano Ronaldo da Türkiye'deki depremzedelere yardım yapmadığı iddiaları sebebiyle tepkileri üzerine çekmiştir.


                                     

            Cristiano Ronaldo Gerçekten                  Türkiye'deki Depremzedelere yardım                              Yapmadı mı??


Filistin Davasına sahip çıkan ,her fırsatta İslam'a ve Müslümanlara olan saygısını dile getiren Cristiano Ronaldo gerçekten Türkiye'deki Depremzedelere karşı duyarsız mı kaldı?
İlk olarak Portekizli Süperstar'ın Türkiye'deki Depremzedelere yardım yapmadığı iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığına bakalım ...
Aslında Cristiano Ronaldo küçükte olsa depremzedelerimize bir yardımda bulunmuştur .
Söz konusu bu yardım yukarıdada bahsettiğimiz milli futbolcumuz Merih Demiral'ın "forma bağışı" kampanyasına bağışladığı 1 forma ile gerçekleşmiştir ancak bu yardım;
Türkiye'deki bazı otoriteler tarafından oldukça az bulunmuş hatta "Bu yardım sayılmaz",
"Hiç yardım yapmasa daha iyi olurdu"gibi yorumların yapılmasına sebep olmuştur.
Türk halkını en çok kızdıran konu ise Türkiye'deki Depremzedelere yapacağı nakti yardımdan ziyade manevi olarak türk halkının yanında olmamasıdır.Halihazırda  ülke tarihimizin en büyük felaketini yaşadığımız bu günlerde acılarımız daha çok tazeyken Portekizli Süperstar'ın geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın kuruluş yılı etkinliğinde yaptığı kılıç dansını kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşması,oluşan tepkileri iyiden iyiye çoğaltmıştır.















Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. çok hoş bir yazı olmuş.. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Cr7 bu saatten sonra yoksun kral ama bu messici olucağız anlamına gelmez

    YanıtlaSil

1-Küfürlü, siyasi veya huzur bozucu yorumlar yapmamaya,
2-Reklam, spam gibi yorumlar yapmamaya,
yorum yaparken etik kurallarına dikkat edilmesine özen gösteriniz.