MUHARREM İNCE KİMDİR-CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE KİMDİR

 MUHARREM İNCE KİMDİR ? 






Muharrem İnce, Türk siyasetçi.

Uzun bilgi için, Muharrem İnce 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova'nın Elmalık köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu ise Yalova'da okudu. 1982 yılında lise eğitimini tamamladıktan sonra 1987 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl öğretmenlik yapmaya başladı. 1991 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel bir okulda müdür yardımcılığı görevine başladı.

1995 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) üye oldu. 1999 yılında CHP Yalova İl Başkan Yardımcılığına seçildi. 2002 yılında CHP'den Yalova Milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. 2007 ve 2011 yıllarında tekrar Yalova Milletvekili adayı oldu ve her iki seçimde de seçildi. 2014 yılında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı oldu, ancak seçimi kaybetti.

Muharrem İnce, 2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı oldu. Seçimleri kaybetse de, kampanyası sırasında gösterdiği performans ile geniş bir hayran kitlesi kazandı. 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, ancak seçimleri kaybetti.

Muharrem İnce, siyasi hayatı boyunca birçok tartışmalı açıklama yapmış ve sık sık medyanın gündemine oturmuştur. Kendi partisini kurmak için çalışmalar yapmıştır

şimdi memleket partisi başkanıdır ve cumhurbaşkanı adayıdır

Yorum Gönder

0 Yorumlar