Hindistan ekonomik süper güç haline geliyor

Hindistan ekonomisi hızla büyüyor. Hindistan'ın yalnızca dört yıl içinde Almanya ve Japonya'yı geride bıraktığı söyleniyor. Daha önce göç etmiş insanlar memleketlerine dönüyor ve orada şirketler kuruyorlar.





 En son iş rakamları Srikanth Reddy'nin ekibine sunduğu projektörde yer alıyor. Güney Hindistan metropolü Haydarabad'dan 29 yaşındaki genç, sürdürülebilir mobiliteye odaklanan ve teslimatçılar gibi müşterilere elektrikli scooter kiralayan bir şirket olan start-up Hala Mobility'yi kurdu. Üç yıl içinde yaklaşık bir milyon dolarlık yatırımcı parası topladı ve şu anda neredeyse 80 çalışanı işe aldı.Reddy İtalya ve İspanya'da okudu ve doktorasını Madrid'de aldı. Birkaç yıl boyunca İspanya'nın başkentinde iyi maaşlı bir veri uzmanı olarak çalıştı. Daha sonra bilinçli olarak kendi ülkesine dönmeye karar verdi. Reddy, "İşim sayesinde Avrupa'da kaygısız bir yaşam sürdürebilirdim" diyor. "Ama yapmak istediğim şey gerçekten bir fark yaratmaktı. Büyük bir sorunu çözecek bir şey yaratmak istedim."

Devlet inovasyon merkezlerine yatırım yapıyorHindistan'da bunun için mükemmel başlangıç ​​koşullarını bulduğunu söylüyor. Şu anda Hindistan'ınki kadar hızlı büyüyen başka bir ekonomi yok. OECD tahminine göre gayri safi yurt içi hasıla 2023 yılında yüzde 6 büyüyecek. Karşılaştırma için: Sanayileşmiş ülkeler örgütü, Almanya için durgun bir ekonomi öngörüyor. Sonuç: Hindistan ekonomisinin sadece dört yıl içinde Almanya veya Japonya'dan daha büyük olması bekleniyor. 
Özellikle güney Hindistan metropolü Haydarabad gibi büyük şehirler büyümeyi hızlandırıyor. Devlet, dünyada türünün en büyüğü olduğunu iddia ettiği "T-Hub" gibi inovasyon merkezlerine araştırma finansmanı için milyonlarca avro yatırım yapıyor. Şu anda yaklaşık 350 start-up'ın burada ofisi var ve yaklaşık iki katı kadarı buraya sığabiliyor: "T-Hub" genel müdürü Anthony Anish, "Yakında 1.000'den fazla olacak" diyor. "Buradan tüm Hintlilere fayda sağlayacak fikirler ve icatlar çıkacak."

Şehirler ve köyler arasında büyük farkÖncelikle kırsal kesimde yaşayan nüfusa yönelik olması gereken bir söz. Bu hala tüm insanların üçte ikisi civarında. Saidapur köyü Haydarabad'a neredeyse 200 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bharathi Kumar 38 yaşında ve memleketinden neredeyse hiç ayrılmadı. “Son birkaç on yılda burada hiçbir şey değişmedi” diyor. "Politikacılar bize aksini vaat etseler bile."Ailesinin iki ineği ve bir pirinç tarlası var. Ara sıra yerel haftalık pazarda meyve satıyor. Aylık yaklaşık 150 avroya eşdeğer bir gelirle geçimlerini sağlamak zorundalar. Kumar, "Köylerde kendimizi terk edilmiş hissediyoruz" diyor. "Teknolojik ilerleme veya daha iyi yaşam koşulları hakkında hiçbir şey fark etmiyoruz."



Yorum Gönder

0 Yorumlar